De-Storage Competitor-Self-Storage-Park-Construction-Project
De Opslagconcurrent

kiest voor buitenopslag

Timothy Eeken is eigenaar van De Opslagconcurrent in Lelystad, waar USC onlangs een grote opslaglocatie heeft gerealiseerd. In dit artikel stellen we hem een aantal vragen over zijn ervaring met USC en duiken we in het proces van het opzetten van een storage park.
“Ik had drie opties voor mijn buitenterrein; buitenstalling, een pand bijbouwen of opslagcontainers plaatsen. Ik ben erg blij dat ik voor het laatste heb gekozen.”
Hoe kwam het storage park tot stand?
“Ik heb een pand op een groot terrein, hierin heb ik op verschillende etages self storage ingericht. Ik had nog een behoorlijk groot buitenterrein over waarvan ik me afvroeg hoe ik dat het beste zou kunnen invullen.

Daarvoor had ik in eerste instantie twee opties in gedachten; een buitenstalling realiseren of nog een pand bijbouwen. De derde optie; containers plaatsen, kwam pas later in beeld via USC. Dat vond ik trouwens direct een heel interessante optie. Dat is snel te realiseren en je hoeft niet zelf te bouwen. Het is gewoon containers laten neerzetten en direct met verhuren beginnen.”

Hoe begon het?
“Ik ben als test begonnen met het neerzetten van twee containers. Maar al snel heb ik er een groot aantal bij laten plaatsen. Daarnaast is er ruimte voor verdere uitbreiding.”
De-Storage Competitor-Self-Storage-Park-Construction-Project
Hoe loopt het?
“We zijn echt pas een paar weken bezig, maar de potentiële interesse in de buitenunits is groot. Wat ik van mijn klanten hoor zijn tot nu toe heel positieve geluiden.

Ik bied storage aan van verschillende groottes en als er een klant komt laat ik eerst de binnenopslag en daarna de buitenopslag zien. En dan kiezen ze vrijwel allemaal voor de optie buitenopslag. Daaruit leid ik af dat het een populair en goed concept is.”

De-Storage Competitor-Self-Storage-Park-Construction-Project
Waarom kiezen klanten voor buitenopslag?
“Bij binnenopslag moet je eerst een code intikken, dan gaat er een rolpoort open en kun je met de auto naar binnen rijden. Dat vinden de meeste mensen al een beetje lastig. Dan moet je met karretjes aan de gang en spullen in de lift zetten en zelf met de trap gaan.

Dus, als ik eerst deze optie laat zien en daarna de buitenopslag, waarbij je direct toegang tot je opslagruimte hebt met de auto, is de keuze bij veel klanten snel gemaakt.”

De-Storage Competitor-Self-Storage-Park-Construction-Project
Wat is je indruk van USC en het leveringsproces?
“Daar ben ik goed over te spreken, ik heb er prettige ervaringen mee. Van begin tot eind is alles vlot verlopen en precies gegaan zoals we hadden afgesproken. Al met al heeft het hele proces van koop tot levering zonder meer voldaan aan onze verwachtingen.

Alle containers zijn op het afgesproken tijdstip op het terrein netjes in elkaar gezet en op de juiste manier geplaatst binnen de gestelde tijd. Terugkijkend is het een fijne ervaring geweest.”

Nieuwsgierig naar onze andere projecten?